Girl in a jacket

Пиян ловец сигнализирал, че си загубил пушката по време на ловен излет за вреден дивеч в гората край Радомир. За негов късмет оръжието било намерено и предадено в полицията.

Сигналът за изчезналата пушка е подаден към 15 часа на 1 май от 37 годишен мъж от село Прелез. Той съобщил, че е ловец и притежава законно гладкоцевно ловно оръжие марка ИЖ 27. Казал, че има разрешение за отстрел на вреден дивеч. Загубил пушката по-рано през деня и не можел да я намери, което го притеснило.

Полицаите открили ловеца, докато се щура в района на микроязовир край село Сушево и гората в Радомир. Човекът бил видимо в нетрезво състояние и не можел да обясни къде евентуално да е оставил оръжието си.

Заради състоянието му е взета кръвна проба за установяване на алкохолното състояние, с което бил на лов.

На другия ден пушката била намерена и донесена в полицията в Завет от 74 годишен мъж, който участвал в сформираната група, която претърсвала района.

Срещу ловеца, който я загубил в гората е образувано досъдебно производство за неопазване на оръжието, както и за нарушаване на правилниците и инструкциите. Предвиденото наказание е лишаване от свобода 0 1 до 5 години и глоба от 500 до 3000 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here