Самоковското село Драгушиново, където в момента е карантираниран първият самоковец с положителен тест за коронавирус, беше дезинфекцирано.
Както съобщихме, 50- годишният Георги Йорданов, който на работи като шофьор към строителна фирма в столицата, даде положителна проба. В момента той се е изолирал в къщата си в селото. Той е категоричен, че медиците в София са му казали да се прибере в дома си. Той е предупредил родителите си да не идват при него, те живеели в отделна къща.
Кметът на селото Георги Хаджийски съобщи, че благодарение на екипа на фирма “Килъри” и на община Самоков дезинфекцията вече е в селото.
По- рано стана ясно, че Йорданов е бил тестван за коронавирус, след като негов колега и бил диагностициран. „Георги е носител на вируса, но няма симптомите на болестта – висока температура, кашлица, гадене, повръщане, главоболие. Подложен е на карантина – самоизолация в една от техните семейни къщи в Драгушиново и е обслужван от неговата майка, на която е обяснено какво трябва да прави с оглед минимизиране на рисковете; Резултатите от направените тестове на неговите родители са отрицателни и те не са под карантина. Призовавам гражданите да бъдат внимателни, да се пазят и да спазват социална дистанция, но нека бъдем разумни – да бъдеш болен не означава, че си обречен, прокажен, сеещ зараза, зъл, лош и трябва да бъдеш отритнат от всички.“, съобщава кметът на селото Георги Хаджийски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here