50- годишен шофьор от село Драгушиново е дал положителна проба за коронавирус. Това е първият случай в областта. Той работил като шофьор към строителна фирма и пътувал няколко пъти до Италия през последните месеци. Той е бил подложен на бърз тест в София, който дал положителна проба. Във вторник се очакват резултати от последващи тестове.
Препоръката към мъжа и била да се карантинира в София, но той се е прибрал в Самоков, минал е през КППТ-та, тъй като нямал симптоми. Изолирал се е в къща, отделно от двамата си родители. Надеждите са контактите му да са били сравнително малко. Притесненията на хората от Драгушиново са явни и очакванията им са властите да вземат адекватни мерки срещу разпространение на вируса. Според местни Йорданов не е имал симптоми.
Според наши източници първи на оперативния сигнал тази нощ са реагирали от полицията в РУ – Самоков. Йорданов е предупреден да не напуска адреса си в Драгушиново. От полицията са организирали уведомяването на останалите институции за предприемане на медицински мерки, включително РЗИ и лечен лекар. Информацията днес бе потвърдена от д-р Красимира Ковачка – председател на общинския кризисен щаб. Йорданов е отказал да бъде хоспитализиран. Кметът на Самоков е издал предписания, свързани с организиране на карантината. Д-р Ковачка поясни още, че ако състоянието му се влоши, ще бъде настанен в болница в София, в инфекциозно отделение.
Според информация на местни Йорданов е веган, съботянин. Не е ясно къде се е заразил с вируса и дали вече не е оздравял. Резултатите от бързите тестове, както показа практиката, невинаги се потвърждават от последващите. Очаква се още официална информация от институциите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here