Двама мъже на 46 години и жена на 66 са с COVID- 19 в Кюстендилската болница. Едно лице е у дома

Кметът Петър Паунов

В кюстендилска фирма, дано не се окаже огнище, има втори млад мъж, очаква се резултата от пробата му. Той е с бронхопневмония в болницата. Има и дама, която е в много тежко състояние от същата фирма. Тя е с два отрицателни теста“, каза кметът Петър Паунов

Четирима са установени с COVID- 19 в община Кюстендил, като трима са в болницата, едно лице е у дома. „2-ма мъже на 46 години са в стабилно състояние, както и дама на 66-годишна възраст. Освен това има установен коронавирус при млад човек, който не е настанен за болнично лечение. Той се намира в едно от селата в община Кюстендил. Той няма признаци на коронавирус, но е установен при тестването на контактните с неврологията, където беше установен заразен лекар. Дори се изказа предположението, че мъжа от село Лиляч е пациента, от който се е заразил д-р Жабински“, информира днес кметът Петър Паунов. Той изрази притеснения, че едно от най- големите фирми в града с близо 300 служители, може да се окаже огнище на вируса.
„Освен това в една кюстендилска фирма, дано не се окаже огнище, има втори млад мъж, на който се очаква резултата от пробата му. Надяваме се да е отрицателна, но той също е с бронхопневмония в кюстендилската болница. Има и дама, която е в много тежко състояние от същата фирма. Тя е с тежка дихателна недостатъчност. Жената има два отрицателни теста за COVID – 19. Настанена е в друго отделение на болницата. РЗИ от тази сутрин са във фирмата, вземат се мерки за поставяне в карнатина“, заяви кметът Петър Паунов и допълни, че всеки контакт носи риск. „Единият от младите хора, които се лекуват при изследванията му е открит диабет. Това знаете, че е едно от рисковите обстоятелства. Много моля за стриктно спазване и без импровизация по отношение на мерките“, добави кмета.


Градоначалникът информира, че неврологично и гръдно отделение вече не са под карантина, пациентите с пневмония са в стабилно състояние и се лекуват по домовете.
„Чухте тази сутрин, по- малко от процент дадоха антитела за COVID 19, при това хора, които са на първа линия. Това означава, че ние сме още в началото на началото на заразата. Много ви моля отново за стриктно спазване на мерките. Сега започва всичко, от нас зависи скоростта, с която го предаваме помежду си, да не ни залее. Надяваме се с подобряване на времето имунитетът ни да се подобри, евентуално видоизменяне на вируса, да е по- малко агресивен, но това са само надежди“, заяви Паунов. Пред медиите той прочете адресираното до него благодарствено писмо от директора на болницата д-р Александър Величков. Управителят на лечебното заведение се обръща с благодарност към всички дарили средства на болницата. Те се използват за дезинфектанти, средства за защита и респиратори.
„Към тези благодарности се присъединявам и аз като съгражданин, и като човек упълномощен да ви представлява“, заяви Паунов.
Кметът каза още, че представители на Съюза по офталмология и на организация „Шалом“ са дарили вчера 24 пакета храни на медици, сестри и санитари, които са под карантина по домовете си.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here