Зеленчуковият пазар в Дупница отваря в събота след старателна дезинфекция. Ще се обработи районът около пазара, ръчно ще се дезинфекцират и сергиите.
„Вече сме в готовност, направили сме вътрешна организация по редовно дезинфектиране, както и за пропусквателния режим, който ще бъде контролиран. Подредбата на търговците също ще бъде съобразена изцяло с мерките.

Лора Василева

Няма да се допуска търговец без предпазни средства – маски и ръкавици, а клиентите е желателно също да бъдат с предпазни средства. Подготвяме указателни и информационни табели, ще бъде направена маркировка за потока от клиенти, за да не се получава струпване“, каза управителят на ОП „Пазари“ Лора Василева.
От утре общината стартира и миене на улиците и кварталите. Третирането на главната улична мрежа и жилищните комплекси ще продължи 3 дни, а препаратът, който ще бъде използван е „Санифорд“.

Зам.- кметът на Дупница Крум Милев.

„Следващата седмица продължаваме с ръчното дезинфектиране по сгради, институции, парковите пространства и улиците около църковните храмове предвид Великден. С управителя на „Общински пазари“ Лора Василева и директорът на строителния отдел инж.Иван Бельов обсъдихме конкретните дейности, които да се предприемат съгласно изискванията от заповедта на министър Ананиев и предписанията от РЗИ за отваряне на кооперативния пазар при строго спазване на определени мерки и вече се работи по въпроса. Утре и вдругиден ще бъде създадена организацията и в събота пазарът ще работи“, обясни зам.кметът на Общината Крум Милев.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here