Боксьорът И. Илиев занесе поздрави от кмета на ромите в Благоевград, те: Гладни сме, една маска не са ни дали, полицията ни спука от бой

0
1

Боксьорът Илия Илиев занесе много здраве от кмета на Благоевград Румен Томов на ромите в местната „Предел“ махала.

„Знаете ли, че кметът има фейсбук страница? От там днес той ви поздравява по повод Международния ден на ромите.“, съобщи Илиев, но срещна само недоумяващите погледи, след което всички му разказаха за неволите си.

„Какъв поздрав? Няма ли да дойде да говори с нас? Ние гладуваме, в пълна мизерия сме. Освен всичко идват и ни бият. Няма кой да ни защити. Вчера даже върху нас се изсипа цялата полицията. С електрошок ме шибнаха. Пребиха ме. Аз ги питам за какво ме бият, никой не ми казва. Взеха ме за разпит в полицията. Какъв ти разпит, те ме дотепаха. И на това му викат разпит. Колко шамара отнесох, аз само си трая и няма какво да кажа.“, говореха един през друг жителите на махала.

„По новините чухме, че са намерили наркотици и тютюн. Добре, намерили, намерили, но защо не съобщиха за боя? Да кажат как влязоха в домовете на хората. Може да ви покажем отпечатъците от боя. Бой получихме и голям стрес за децата ни. Имаме болни деца, страх ни е да си влезем по къщите да не нахлуят пак. Тук всички гладуваме. Бият невинни хора, виновните са си на свобода. Имаме две бебета и за тях нямам хумана. Защо не дойдат да ни раздадат маски, дезифектанти, ами ако плъзне зараза, нали има кризисен щаб?“, жалваха се още ромите навръх празника си, който няма да празнуват заради мерките срещу коронавируса. Един от жителите на квартала отвори вратите на дома си, за да покаже щетите, нанесени от акцията на полицията.

„Счупиха ми прозорците, изкараха акъла на децата ми, те са болни.“, съобщи мъжът и показа инхалатора на детето.

Улиците са кални, а махалата се намира в центъра на Благоевград. Тръгне ли зараза, няма да стигнат леглата в болницата. Няма КПП- та, които да ограничават движението на хората. Иначе ромите никакви забрани и закони не ги ловят. Камера засне как майките извеждат децата на разходка до близкия хълм. Медиатори в другите градове разнесоха безплатни маски и дезифектанти, но не и в махалите в Благоевград, където и днес деца се движиха с родителите си свободно по улиците. Ромите казаха, че искат кметът да дойде при тях, оплакаха се, че местната управа и местните медиатори не полагат никакви грижи.

Хората не са виновни, че са без работа и без пари. Махалата е втората цъкаща бомба в Благоевград след ТЕЦ-а на Личев.

Видео:

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here