Костадин Костадинов, Георги Георгиев, Иван Раков, на заден план са Емилия Кузманов и Венелин Коларов.

Съветниците от СДС Дупница Костадин Костадинов, Георги Георгиев, Емилия Кузманова, Иван Раков и Венелин Коларов организират кампания за безплатно тестване на дупничани за коронавирус. Сините са дари пари, с които са закупени 350 бързи теста, които ще бъдат направени в лабораторията на частната болница на Ени Лефтеров, намираща се на партера на ДКЦ зад сградата на общината. Разходите за работата на екипите в лабораторията ще поеме частната болница. Кампанията ще стартира на 13 април от 9 часа. Става ясно, че цената на един тест е около 20 лв., организаторите на акцията призовават, който има възможност, да дари пари в оставената за целта кутия. Даренията ще се използват за закупуване на още тестове, с които да се обхванат повече хоара.
„Ние, общинските съветници от групата на СДС при Общински съвет – Дупница, се чувстваме солидарни и загрижени за развитието на пандемията от коронавирус КОВИД-19. Здравето и благосъстоянието на гражданите на Дупница са от първостепенно значение за нас и ние винаги сме се ръководили от този принцип. Кампанията се провежда с бързи тестове тип касета Right Sigh Covid-19 , измерващи нивото на IgG или IgM спрямо вируса в организма. С този тест ще се определи дали човекът е болен, дали е здрав и дали е преболедувал вируса.
Изследванията ще се извършват в клиничната лаборатория на частната болница, находяща се на партера на ДКЦ, зад сградата на общината. Благодарим за огромното съдействие на хората от болницата и лично на д-р Ени Лефтеров. Болницата ще поеме разходите за труд, консумативи и други, с което се превръща в наш партньор.
Кампанията започва на 13.04.2020г. (понеделник) от 09,00часа. Времето за манипулация на един пациент е около пет минути. Много е важно да не се допусне голямо струпване на лица, затова ще въведем регламент за предварително записване. Ще се опитаме да проведем изследване на между 60 и 80 лица дневно. Координатор на кампанията ще бъде Венелин Коларов.
Към този момент съветниците сме събрали средства за провеждане на около 350 теста. Искаме ясно да обявим, че изследванията са БЕЗПЛАТНИ. Стойността на един тест е около 20лв. Затова призоваваме всички граждани, които биха се тествали и имат възможност, да даряват също някаква минимална сума, за да можем да закупим още и още тестове и да обхванем по-голяма част от населението на Дупница. ПОДЧЕРТАВАМЕ – който желае и колкото желае може да дари в специална кутия по време на кампанията. А парите, събрани от съветниците, да се ползват от деца и социално слаби граждани.
Защо да се тестваме? Изследването ще даде възможност за скрининг на ситуацията в Дупница. Така, от една страна, всеки изследван ще знае статуса си спрямо КОВИД-19, което ще свали до известна степен напрежението у гражданите. От друга страна, ще помогнем на здравните власти да реорганизират своите действия в региона, имайки по-широка база данни.
Защо сега? Защото действащите до скоро бързи тестове бяха с ниска степен на точност – 30% до 70%. От няколко дни са налице тестове с точност над 85%. В медицината този процент е допустим и приемлив.
Как да се запишете? Можете да го направите като изпратите съобщение с три имена и телефонен номер на СДС Дупница – Официална страница или на телефон 0899141363. След анализ на записаните координаторът на кампанията ще направи списък и ще определи ден и час за извършване на изследването на всеки желаещ.
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!“, пишат от СДС.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here