Монахиня Пелагия Самоковска

ПОСЛАНИЕ ОТ МАЙКА ПЕЛАГИЯ
Не губете надежда братя и сестри в Христа. Благодаря на всички мои духовни чеда и честни хора за доверието, любовта и подкрепата, която ми дават в тези трудни времена, не само на мен, но и за целия български народ. Благодаря на Господ, че освети истината за хората, които не ме познават. Случващото се ми дава още по-голяма вяра и дръзновение да не се отказвам от духовната битка, и надеждата да продължа моя духовен подвиг. Продължавам с примера на моята Небесна духовна закрилница, преподобна Пелагия, чието име получих при светото си монашеско пострижение от Господа, която успя чрез духовен подвиг да угаси огнените бесовски стрели, още докато летяха във въздуха. Докато на мен ми предстои още и още да преуспявам в духовната опитност. Ето затова искам да благодаря на тези, които са посочили моите изобличения, защото чрез тях те са станали виновни за моето съвършено очистване и така да привлека към мен Божията благодат, и да се изпълня с изтичащото от нея духовно утешение. Защото ако някой умре за греха още в този живот, посредством подвижнически трудове, тогава той целия става дом на Светия Дух, защото такъв още преди смъртта е възкръснал.
Христос Воскресе!
Не губете надежда в спасителния подвиг, братя и сестри!

Монахиня Пелагия Самоковска
Девически Манастир „Покров на Пресвета Богородица“ град Самоков,
2 април 2020 г.

Приятели,
По лична молба на майка Пелагия публикувам в своя профил това нейно послание и благодарност към всички, които я подкрепяме. Защото тя няма интернет – беше й прекъснат преди 3 седмици от архиерейския наместник в Самоков Михаил Колев, свещ. Любомир и новата „игуменка“ Максима. Същите смениха всички ключове от всички помещения и превзеха манастира, църквата, светия олтар, светините, мощите, касата… Поставиха веднага да продава свещи в църквата майката на новата „игуменка“ Максима. Направиха недопустими и режисирани видеа на майка Пелагия и ги пуснаха в медиите и интернет, заедно със служебни документи от митрополията и лични данни на майка Пелагия, нарушавайки правата й като човек и монах. Накрая, неизвестни мъже през нощта откъснаха кабелите на видеоохранителната система от стената на нейната килия в манастира, а на сутринта бе монтирана камера, която да я наблюдава… И макар да съм свидетел на всичко, което се е случило и което се случва с моята духовна Майка Душата ми все още не може да приеме, че антидуховниците са напълно завзели Църквата ни и решават съдбата на нас Вярващите!
Моля ви, да подкрепим подвига на майка Пелагия Самоковска със споделяне и разпространение на нейното послание, истината за нея и подписката в нейна защита!
https://www.peticiq.com/signatures/258172/?uv=22255157
Защото всички Ние сме Новата Надежда! И аз така видях Победата!
С нами Бог!
Ивайло Франц

 




Вижте видеоканала ни:


1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here