Ива Атанасова

Стоян Геговски от Дупница е в епицентъра на заразата в Китай, Ухан и успя да се съпротиви и устои на коварната зараза. Той е студент в Ухан. Изучава английски и китайски език. В град Нинбо е в момента, провинция Джъдзян.

 „Ситуацията в Китай е значително подобрена, има около 4 000 случаи останали, а голямото мнозинство от новите болни идват отвън, т.н. „импортирани случаи“. Знаете, дори и Ухан започва да се оправя вече, режима постепенно се облекчава. При нас все още има сравнително строг режим, но това е защото сме и в университет, за обикновените хора нещата са почти по старому. Едно от най-интересните неща е може би фактът, че от 28 Март, 00:00 часа (китайско време), Китай затваря границите си (с някои малки изключения – дипломати, жизненоважен персонал и т.н.). Казват, че това е временна мярка за да се ограничи разпространението на вируса. Иначе днес научих, че Китай в момента изпробва нова ваксина против Коронавируса върху доброволци, първият, от които е ръководителят на екипа, разработил я. За момента се надяваме да се оправят нещата навсякъде! В България, поне от далече, изглежда, че мерките са сравнително добри и бързо възприети.“ – съобщи за 4ВЛАСТ Стоян Геговски.

Както вече съобщихме, немската биотехнологична компания BioNTech и китайската фармацевтична фирма Fosun Pharma са готови да започнат в Китай клинични тестове и изпитания на коронавирусна ваксина до края на април, разкриха в понеделник от двете компании, предаде БНР.

„При одобрение от регулатора компанията Fosun Pharma ще предложи ваксината на пазара в Китай, като BioNTech запазва пълните права за разработване и комерсиализация на ваксината в останалия свят“, се посочва в изявление на BioNTech.

Fosun Pharma ще плати до 135 милиона долара авансови и потенциални бъдещи инвестиции и процентни плащания към немската компания, докато двете фирми ще споделят бъдещи брутни печалби от продажбата на ваксината в Китай.

Китайски учени изпробваха ваксина срещу коронавирус върху маймуни, пише „Дейли телеграф“ през февруари.

Те са установили, че маймуните произвеждат антитела, които атакуват вируса и предотвратяват повторна инфекция. Заразените с новия вирус маймуни са придобили имунитет срещу заболяването.

 През последните дни китайски официални медии и представители изразиха предположение, че коронавирусът е докаран в Ухан от американска лаборатория на Пентагона.

След като първоначално заболели, маймуните произвели антитела, с които предотвратили повторно инфектиране, установили учените.

Изследването е публикувано от bioRxiv и е проведено от Peking Union Medical College.

Откритието хвърля светлина върху мистериозни случаи, при които пациенти са заболели повторно от вируса. Някои са били освободени след негативна проба за коронавирус, но по-късно отново са развили симптоми, дори са дали и положителна проба.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here