Общината не може да издържа медицинския център, търсим решение, коментира Елеонора Христова, вляво на снимката. До нея е кметът Елза Величкова.

Столичният лекар д-р Андреев ще е новият управител на „Медицински център I Бобов дол“, след като настоящият шеф д-р Стоян Димитров напуска. На заседанието на местния парламент в понеделник общинските съветници ще гласуват освобождаването на д-р Димитров, временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс ще бъде именно д-р Андреев.
„Той е от столицата, но е работил в Бобов дол и хората го познават.“, съобщи председателят на Общинския съвет Елеонора Христова за „4Власт“. Тя разкри, че д-р Димитров е подал молба за освобождаване още през октомври миналата година, а договорът му е изтекъл през март.
„Центърът е с много задължения и положението е тежко. Общината не е в състояние да го субсидира. За миналата година сме дотирали с 50 000 лв. Приходите от здравна каса не са достатъчни, за да покрият разходите. Д-р Димитров напуска, след като вече изтече предизвестието му и сега трябва до проведем нов конкурс.“
В медицинския център се помещава лаборатория, детски лекар.
„Няма как да оставим хората без лаборатория. Търсим решение за медицинския център.“, заяви още Христова. По данни в общината през миналата седмица хората, поставени под карантина в общината заради коронариуса са били 14 на брой.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here