Кирил Ананиев

Осигурени са 296 легла в тях

Георги Василев

7 болници от област Благоевград ще лекуват заразени с коронавирус граждани.  Това са МБАЛ – Благоевград, частната болница „Пулс“ и Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в областния център, МБАЛ „Югозападна болница“ в Сандански, МБАЛ – Разлог, болница „Рокфелер“ в Петрич и МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев.

Лечебните заведения са осигурили общо 296 легла за пациенти с COVID-19. МБАЛ – Благоевград ще настанява заразени в две отделения – това по вътрешни болести и Инфекциозното. В първото има 36 легла, а във второто – 22. Частната болница „Пулс“ ще обособи за пациенти с вируса вътрешното си отделение. В него има 31 легла. 35 легла има в СБАЛПФЗ – Благоевград.

Болницата в Гоце Делчев ще настанява при нужда заболели в отделенията по вътрешни болести и по инфекциозни такива. В първото има 26 легла, а във второто – 12. Отделенията по вътрешни болести и кардиология в петричката болница също ще приемат пациенти с коронавирус при нужда. В нея има общо 16 легла.

В разложката болница ще има общо 40 легла в две отделения – съответно 33 и 7. В МБАЛ „Югозападна болница“ – Сандански също отделенията по вътрешни болести и по инфекциозни такива ще бъдат определени за хора с COVID-19. Във Вътрешното има 66 легла, а в Инфекциозното – 12.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here