Председателят на Общинския съвет Васил Маргин и съветникът Николай Мертакчийски са получили разрешително за ползване на минерална вода на днешната закрита сесия на ОбС Сапарева баня. Маргин ще ползва вода на зелено, все още не е стартирало строителство на терена, за който ще е насочено водовземането. Разрешителното е издадено на фирмата му „Омега Билд Корект“ ЕООД.
След днешното решение пък Мертакчийски ще може да черпи минерална вода за хосписа за възрастни хора, който строи в курорта. „Не може първата работа на съветниците да е да си вдигнат заплатите и още на зелено да си осигурят минерална вода за обектите. Коя банка разреши кредит от 1 млн. лв. за общинския съветник, който работи като готвач и стопанисва под наем с ортак хотелите на Мелханов в Паничище? С каква ипотека го покри?“, коментират сапаревобанци.
Припомняме, че председателят Васил Маргин работи като ОбС шеф на 4- часов работен ден. Той получава 45% заплатата на кмета, която обаче беше повишена в началото на януари от 1800 на 3221 лв. Така и възнаграждението на Маргин скочи от 810 лв. на 1449 лв.
За „4Власт“ Мертакчийски сподели, че строителството на хосписа стартирало преди около половин година. Предвижда се сградата да бъде с капацитет за 25-30 души. Строителството се осъществявало от фирмата на дядо му. Мертакчийски сподели, че все още не е ясно кога проектът ще бъде завършен, но не разкри на колко възлиза инвестицията. Васил Маргин не вдигна телефона си. И той, и Мертакчийски са си дали отвод при гласуването.
На днешната сесия местните управници са гласували и плащания към ДФ „Земеделие“ за ремонт на три улици- „Славяни“, „Липа“ и“Гюрица“. В началото на годината стана ясно, че за изпълнител на поръчката е избрана брезнишката фирма „Нивел строй“, а договорът е на стойност 948 675,81 лв. без ДДС. Финансирането е осигурено по проект от Европа. Гласуването на плащанията днес е било ключово, за да може да не се замрази проектът. Съветниците са приели и инвестиционната програма на местното ВиК, която за миналата година е била в размер на 19 000 лв., а за тази година е планирано да удари 58 000 лв. Гласувани са и няколко програми, предложени на вниманието на общинските съветници- Общинска програма за закрила на детето, за енергийна ефективност на община Сапарева баня за периода 2020-2025г. и план за защита при бедствия и аварии на Община Сапарева баня.
Непосредствено преди заседанието се е провело и заседанието на постоянните комисии към Общинския съвет. По време на сесията съветниците са спазвали дистанцията от 1 м разстояние, раздадени са им били маски и ръкавици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here