Симеон Пашов, вдясно, e един от най- големите дарители на болницата.

Президентът на „Главболгарстрой“ Симеон Пешов дари шест кислородни концентратора с необходимите консумативи за тях за болницата в Самоков. Добрата новина съобщи управителят на лечебното заведение д-р Красимира Ковачка. Дарението е на стойност 14 000 лв. Концентраторите ще бъдат разпределени между шест отделения на МБАЛ Самоков. „Те ще могат да се ползват и при амбулаторни условия от пациенти с по-леки форми на коронавирус.“, съобщи Ковачка.

Апаратите ще са за Отделението по педиатрия, Вътрешно отделение, Кардиологично отделение, Отделение по нервни болест и ОАИЛ. Симеон Пешов е един от основните дарители на новоизграждащия се храм „Св. Пантелеймон“ в двора на болницата. Само преди седмица той направи поредно дарение за храма в размер на 10 хил. лева за направата на неговия иконостас и олтар. Дарение от 10 хил. лева беше направено и от неговата дъщеря Анна Пешова.

Инж. Петър Георгиев

Преди броени дни болницата в Самоков е получила дарение и от инж. Петър Георгиев. Той е предоставил за персонала 250 текстилни предпазни маски. Ротари клуб пък са обещали да осигурят за медиците костюми за пълна изолация. От фирма „Компир“ са заявили, че ще дарят 100 шлема.
„Днес се открива дарителска банкова сметка за закупуване на респиратор и един кръвногазов анализатор за болницата, които са важни за лечение на тежки случаи от коронавирус.“, обяви д-р Ковачка.
Във вторник стана ясно, че фирма „БП Комерс“ ЕООД също са дарили 200 бр. текстилни предпазни маски за многократна употреба.

Няколко фирми вече дариха маски за персонала.

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here