Ива Атанасова

Кюстендилският фотограф Ирина Скендерска ни изпрати свои авторски снимки на прекрасно семейство щъркели.

Тези красиви птици са долетели в Кюстендил и радват погледите на всички в околията. Жалко обаче, че сега е студено и гнездото им е заснежено, въпреки това обаче прекрасните птици не се плашат от снега и студа.

„Всички се молим, дано да са живи и здрави в студа и снега, вярвам, че са много издръжливи. Щъркелчетата се намират точно в началото на село Копиловци. Всяка пролет ги чакам да долетят, за мен е празник, когато ги видя, че са тук. Снимала съм ги десетки пъти, но не ги бях виждала в студ и сняг. Но те са силни, днес отново ги видях, търсеха си храна близо до гнездото им. Почти всяка година имат по четири малки.“

Щъркелите са много красиви птици и за радост на всички са вече тук. Те са предвестниците на пролетта и по всичко личи, че пролетта е тук, въпреки снега от тези дни.

„Искам да бъдем позитивни, както това семейство щъркели, те са и много грижовни и любвеобилни. Мъжката птица търси храна и когато намери, веднага я носи на половинката си, а тя, още щом го зърне отдалеч извива клюн към небето и започва да трака в знак на признателности и обич, как е възможно това?!“ – каза художничката.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here