На закрито заседание в салона на читалището Общински съвет Сапарева баня ще избира зам.- председател. Докладната е входирана от председателя Васил Маргин, а заседанието ще се проведе при спазване на всички изисквания с оглед опасността от коронавируса. В документа Маргин е записал, че Общинският съвет следва да избере до двама заместник -председатели. Изборът ще бъде чрез явно гласуване на съветниците, като кандидатът трябва да събере повече от половината гласове.
Изборът на нов зам.- председател беше заложен  в дневния ред още на първото редовно заседание на местния парламент в края на ноември миналата година, но точката отпадна. Като фаворит за поста се сочи лидерът на БСП Явор Дамянов. Още през есента той коментираше, че не може да приеме подобен пост преди да е съгласувал решението си с областното ръководство на червените. По- късно обаче Дамянов получи зелена светлина.

На първия тур на изборите през октомври Явор Дамянов беше кандидатът, събрал най- малко гласове от всички участници в кампанията. За балотажа стана ясно, че членовете и симпатизантите на БСП в Сапарева баня са подкрепили не Костадин Николов, който подписа споразумение с БСП, а кандидата на ГЕРБ Калин Гелев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here