Арбен Мименов

Вечерен час е въведен в община Сатовча. Това става ясно от заповед на кмета Арбен Мименов. Жителите на населените места в общината нямат право да излизат навън за времето от 21 часа до 5 часа на следващия ден. Ограничението влиза в сила от тази вечер.

Изключение се прави за случаите на неотложна лекарска помощ, действия по установена смърт и при работа на смени. За спазването на мярката ще следят служителите на РУП – Гоце Делчев и на полицейския участък в Сатовча.

За нарушителите са предвидени глоби. За първо нарушение санкцията е 20 лева, за второ – 50, а за следващо – 100 лева.

„Не се допуска посещение и събиране на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места, в светлата част на деня, с изключение на хора пред търговските обекти, но при спазване на социална дистанция от минимум 1.5 метра. Раборното време на търговските обекти (аптеки, дрогерии, хранителни магазини, промишлени стоки и др.) да бъдат не покъсно от 20:30 часа. Зареждането на търговскиете обекти да се извършва от собственика или управителя на магазина, с цел недопускане събиране на повече от двама възрастни хора на открити и закрити
обществени места“, се казва още в заповедта.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here