Премиерите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев в хотела на Христо Ковачки. в Благоевград.
Христо Ковачки
Снимка: Илия Илиев

 През 2018 г. в „Монте Кристо“ гостуваха премиерите на България Б. Борисов и на Македония З. Заев Хотелиерът Христо Ковачки, който преди време беше домакин на среща между Бойко Борисов и македонския премиер Зоран Заев, е готов да отвори вратите за хотела си „Монте Кристо“ за болни от коронавурис. Бизнесменът обяви, че ако заразата добие големи размери, безвъзмено ще превърне хотела в болница. Стотици благоевгрдчани звъняха на редакционните телефони, за да попитат дали това е истина. По този повод екип на „4Власт“ посети хотела, който се оказа затворен. Част от ресторанта е разположен на централния площад. Камера на „4Власт“ видя, че всички заведения и магазини в центъра на града са затворени и по площада няма жив човек. Всеки благоевградчанин знае, че хотелът е луксозен, хората адмирират жеста на Ковачки, който е дългогодишен общински съветник.

„Подобни жестове ни вдъхват увереност, че има надежда за хората. Много хора мразят богатите, но всъщност днешният ден показва, че има и такива, които не мислят само за себе си.“, коментират благоевградчани. Христо Ковачки е един от утвърдените бизнесмени в Югозападна България. Над 100 души работят по базите му. Той има и верига от заведения. Посетители на хотела му в центъра на Благоевград са много популярни лица.

Преди време Ковачки посрещна премиерите на България Бойко Борисов и Зоран Заев. Ковачки им подари по една икона. В другия хотел на бизнесмена в кв. „Вароша“ пък спят футболистите на „Пирин“, които не са от Благоевград. Ковачки е ключов играч в политиката на Благоевград.

Румен Томов и Андон Тодоров ще управляват Благоевград в екип.

Говори се, че точно в неговия хотел на тайна вечеря е било взето тежкото решение Андон Тодоров да бъде избран за председател на местния парламент. Припомняме, че месец и половина ОбС Благоевград не можеше да си избере председател и тази позиция се изпълняваше от Ковачки, тъй като е най- възрастният сред съветниците. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here