Петър Паунов

Дезинфекция на банкоматите на всеки час, нареди кметът Петър Паунов. Появиха се и първите дарители!!!

Със заповед на кмета Петър Паунов от днес на всеки час ще бъдат дезинфекцирани банкоматите на територията на общината. „Беше преценено, че та са потенциално място за разпространение на зарази макар и да намалява струпването пред тях. Вероятно скоро отново ще струпване около пенсиите, така че отново ви моля стриктно да спазваме дистанцията“, каза на днес пред медиите градоначалника.
Паунов информира, че с близо 50% е увеличението от вчера на хората, които са под карантина. „Към момента 134 човека са под карантина, при 97 през вчерашния ден. Новите са 37 души, като всички са се завърнали от чужбина. На 59 от общият брой, 14- дневна карантина изтече“, доуточни Паунов. Той отново отправи апел за спокойствие и дисциплина.
„Моля ви за още засилено внимание, особено в малките населени места. В нито един от магазините няма право да се консумира каквато и да било напитка или храна. В търговския обект получавате закупената стока и веднага трябва да го напуснете. Където има маса, тя трябва да бъде премахната. При нарушения подавайте веднага сигнал до здравните власти или до кмета и кметския наместник, за да могат да може да бъде преодоляна тази заплаха. Всяко струпване всяка повърхност е потенциална заплаха“, призова кмета.
Петър Паунов заяви и че 173-ма крайно нуждаещи се ще бъдат подкрепени с пакети от първа необходимост. Програмата на патронажна грижа се увеличава, като се предвижда да бъдат обхванати още 135 човека. Ако изпаднат още хора в затруднение ще назначим още 3-ма човека, които да се грижат. Така, че подавайте сигнали, за да можем да се грижим за вас.
Появиха се и първите дарители, които искат да бъдат анонимни. Благодарим на всички и отново апелирам за спокойствие и дисциплина, каза още Паунов и добави- „Ние трябва да спазваме мерките наложени от Кризисния щаб- максимално дисциплинирано, да се движим между аптека, хранителен магазин, работно място и дома, и да не забравяме, че с огромна вяра ще преодолеем. Моля ви само за спокойствие и дисциплина, за да е всеки ден Благовещение“, каза още Паунов
Градоначалникът честити на всички днешният празник Благовещение. „Това е деня, в който Бог е изпратил своя пратеник Св. Архангел Гавраил да благовести на Божията майка зачатието на сина й Спасителя от грях. Затова и пролетта е толкова силна, защото тези благи вести ще проникнат във всяко сърце и дом, за да има мир и спокойствие. Ключовото, което трябва да има в този момент е вяра, дисциплина и спокойствие. Всяка тревога, паническа атака би била пагубна както за всеки индивид, така и за обществото като цяло“, каза кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here