Кръпчански е категоричен, че кризата около коронавируса обрича на мизерия много хора в Сапарева баня.

109 души ползват Социалния патронаж, 70 човека са записани за услугата „Топъл обяд“ срещу абонамент от 2,70 лв. на ден

Обикалям града и разговарям с хората, и аз, и администрацията сме готови да откликнем при проблем, зная, че ситуацията е тежка, много хора работят в туризма, а хотелите са празни

 

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев

Венцислав Кръпчански, който вчера беше готов да сложи край на живота си тъй като се оказа без работа и гладен, от днес ще получава храна от община Сапарева баня. Кметът Калин Гелев съобщи за „4Власт“, че мъжът е записан за услугата Социален патронаж.
„Днес му беше доставена първата порция. Менюто включваше свинско със зеле, супа и десерт. От утре ще получава храна три пъти на ден- закуска, обяд и вечеря.“, каза Гелев.
„Аз гласувах за кмета Калин Гелев и не съм взел пари за това. Ядосах се, че не ме прие, а бях гладен и исках да кажа, че гладът ще събори правителството. Днес съм много доволен, храната беше обилна. Аз съм готвач и мога да кажа, че храната от патронажа беше страхотна. Много съм благодарен на кмета.“, сподели Кръпчански.
Калин Гелев обяви, че към Социалния патронаж от днес са добавени освен Кръпчански още трима ма души- Методи Начов, Крум Болюков и сестра му, които са самотноживеещи и не са регистрирани на бюрото по труда. Така от 105 души потребителите стават от днес 109.
„Услугата „Топъл обяд“ е прекъсната в цялата страна, но ние я запазихме, като дневният порцион от три ястия, при това изключително богати, се доставя срещу абонамент от 2,70 лв. на ден. Около 70 души ползват услугата „Топъл обяд“.
Вчера, когато Кръпчански е крещял под прозорците на общината, съм бил в Овчарци, имаше проблем с една от улицата. Кръпчански е влязъл в общината с крясъци и без предпазни средства. Затова полицията го е спряла, общината е на специален режим. Никой не е пращал полиция срещу него. Днес го приех и си поговорихме. Той се успокои. Обясних му, че когато човек е гладен и няма средства, той пуска заявление до общината и пише с едно изречение каква му е нуждата. Той има възможност да го прати и по имейла, виждам, че е активен в социалната мрежа. Също така може да се обади и на дежурния телефон в общината.
Кръпчански ми каза, че има заем и това го изнервя, не е работил на трудов договор, защото фирмите кредитори го преследват, за да си вземат парите. Но трудовият договор е защитата, защото в момент като този има право да отиде на бюрото по труда и да получава помощи. Освен всичко той има много приятели, има и работодатели и никой от града няма да го остави. Извънредното положение изнерви и много хора. Разбирам, че ситуацията е много тежка, но аз не съм спрял и няма да спра да помагам и с лични средства. Обикалям града, разговарям с хората и където мога и трябва заедно с цялата администрация сме на линия. Зная, че в момента ситуацията е много трудна за всички заети в сферата на туризма. Хотелите са празни и съдбата на работещите е заложена на карта. Сигурен съм, че всичко ще отмине. Ето, могат да използват момента за ремонти и да освежат базите си.“, добави Гелев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here