В петък приключва спешният ремонт на пневмо- пфизиатричното отделение в Транспортна болница, мъжът от Стоб ще е първият пациент

 

Една от ремонтираните стаи в Ортопедията.

Около 400 душа са под карантина в област Кюстендил. От тях около 150 са в Дупница, 6- има в Сапарева баня. Както е известно, един човек от село Стоб е настанен с Ортопедия в общинската болница в Дупница с положителна проба за коронавирус. Днес стана ясно, че няма нито един поставен под карантина в Дупница.
След като се разбра, че мъжът, дал положителна проба за COVID-19, е настанен в Ортопедия, бяха повдигнати въпросите дали това е рационално решение с оглед на факта, че отделението дели една сграда в Хирургия и е близо да АГ-то.

Мария Жейгарова и д-р Крум Бонев.

Опитите ни да получим информация от прокуриста на общинската болница Мария Жейгарова удариха на камък. „Нищо не коментирам, имате ли други въпроси?“, беше единственото, което тя каза в отговор на въпросите ни. Директорът по медицинските въпроси д-р Крум Бонев директно отговори: „Подписали сме декларации и не може да даваме информация. Такава идва само от оперативния щаб.“

Част от кадрите, които пусна пациент, изолиран в отделението в Транспортна болница.

Преди няколко дни по повод разпространените кадри от отчайващото състояние на пневмо- пфизиатрично отделение, разположено в старата Транспортна болница, в национален ефир Бонев коментира, че там е стартирал ремонт. Отделението е затворено, очаква се работата да приключи в петък. В отделението има 20 легла за болни с коронавирус. Първият настанен в обновеното отделение ще е пациентът от Стоб, който в момента е в Ортопедията.
Стана ясно, че болницата може да извади 30 стари легла от склад при нужда.
Ремонтът на Ортопедията се вихри през февруари. Работници ни показаха ремонтираните стаи.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here