Петър Паунов

„Към момента 97 човека от общината са под карантина.“, това съобщи на редовния си брифинг днес кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Стана ясно, че 29 души от тези 97 човека през последните 24 часа са се самокарантинирали.
„Екипите на болницата в Кюстендил и на всички здравни власти са на линия и са подготвени. Здравното заведение разполага с 40 легла, 10 респираторни апарата, има и необходимите медицински специалисти. Много се говори и се спекулира със социалното напрежение и потенциални социални мерки. Много ви моля, вслушвайте се само и единствено в съветите на хора, които се грижат за здравето и живота ни. Няма нищо, което да е непреодолимо, ако обществото ни е концентрирано и организирано, ще се справим. Целта е да не плащаме с животи. Трябва да се мобилизираме максимално и да запазим здравето и живота на нацията и нашите съграждани. Никой няма да загине от глад. Не помним такова нещо от последните 100 години. Няма жив и здрав човек, който да не може да се изправи на крака. Българският народ се е изправял постоянно със собствения си хъс и желание. Няма нужда от какъвто и да било стрес, тъй като той допълнително сваля имунитета. В момента най- важното е осигурено. Всички имаме предпазни облекла и маски. Нека изкараме този етап, за да може след това да се виждаме по парковете, площадите и да бъдем живи и здрави.“, призова Паунов.
Той съобщи още, че от чужбина се завръщат хора, които се проследяват и се поставят под карантина. „Нямаме данни за нарушаване на карантината. На 53- ма човека карантината вече изтече. С мерките целим заразата да пристигне плавно, за да може да бъде овладявана от медицинските екипи.
Виждате, че обръчът се затяга, коронавирусът стигна Благоевград, Перник и Дупница. Вероятно е въпрос на дни да се обсъжда потенциална зараза и при нас. Затова отново призовавам хората да спазват стриктно всички мерки, които сме предложили, както и всички препоръки и заповеди.
В момента имунитът на всички хора, наши съграждани с настъпването на пролетта е най- слаб, предвид пролетната умора. Целта е да се приемат в този сезон продукти, които да вдигнат имунната система, за да може по- лесно и с по- малка симптоматика да преминава заразата и да не стигаме до изключително тежки случаи.“, заключи градоначалникът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here