Двамата мъже се прибрали от Италия, единият пренебрегнал 14- дневната карантина, другият отпрашил отново към ботуша

В Районна прокуратура – Дупница са постъпили материали за извършена проверка от Районно управление на МВР гр. Дупница по повод постъпил сигнал от Регионална здравна инспекция относно лицето Р.Н.
На 12.03.2020 г. мъжът се завърнал в страната от Италия, като минал през ГКПП Кулата. Въпреки че бил длъжен да спазва карантина, на 17.03.2020 г. той не бил открит на домашния си адрес. Впоследствие е било установено, че същият се намира при приятел в съседен блок в ж.к. „Бистрица“. Р.Н. е бил предупреден да спазва заповедта на министъра на здравеопазването и ненарушаване на разпоредбата на чл. 355 от Наказателния кодекс.
По друга преписка е била разпоредена проверка на Районно управление на МВР гр. Бобов дол и на Регионална здравна инспекция гр. Кюстендил спрямо лицето В.З. Той също се завърнал от Италия и не бил открит на посочения от него адрес в страната. В хода на разследването по случая е било установено, че два дни след като пристигнал в страната, на 13.03.2020 г., той отново заминал за чужбина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here