Читателите ни пишат!

Кметът на Ковачевци Васил Станимиров

„Ще поболеят хората в старческият дом в Сирищник, община Ковачевци. Гъст задушлив дим и излиза от комина на дома за стари хор. В това село всичко е пълен хаос. Не знам какво горят в старческия дом, но страшна черникла излиза от комина. От комина му се носи задушлив жълто кафяв дим. Понякога се стеле като пелена около къщите. Покрай дома, когато минаваш с затворени прозорци на автомобила, миризмата нахлува в него. По принцип в цялата община е пълно безхаберие.“ Това ни пише на редакционната поща Силвия Стоянова.  

„Правят се асфалтови пътища където не живеят хора, детски площадки, въпреки, че няма деца,съсипва се паметници, всичко само, за да се усвояват пари. В селото централният паметник го съсипаха, на всичко отгоре му сложиха и осветление, което заслепява шофьорите. През 2016 година закупих къща в с. Сирищник, махала Количкова, община Ковачевци. На документите ми пише че гранична с път. Писах на кмета на Ковачевци Васил Станимиров, че всъщност нямам път. През 2017 год. по проект правих път. Пътят се оправи до съседната махала Пропалица, където живее и служителка на община Ковачевци инженер Крумова с бащата на моите деца. Той пък с неговата дърводобива фирма „Форестър“ си реже гора, нека да се провери дали не го прави, където му падне. Инженер Крумова има сестра, на чиято кум е кметът Станимиров. На господин Станимиров пък жена му владее доста земеделски имоти, нека да се провери как става това?

Аз имам животновъден обект в махала Количкова. Отглеждам животни, в същото време работя в АК „Електрик“ град Радомир. При дъжд от кал не мога да пътувам на работа. При сняг при мен не чисти снегорин. Купих джип от лошият път се развали. Имах и лека кола тя също се развали и при с як и кал не стигам до къщата. Плащам данъци , жител съм на общината, но явно не ме харесват и няма да си изпълнят задълженията, за които подават клетва.“  Миналата година на 04.07. 2019 г. пак наши читатели сигнализираха, че дългогодишният кмет е ял бой.„За кмета на Ковачевци – наистина има такъв случай на сватба. В неделя вечерта пред хотел Струма след скандал с Андрей е ударен от него и пада от пътеката към входа на хотела на пода на Епицентър по глава. Губи съзнание и си гълта езика. Спасен е от гост на сватбата и ако не е той сигурно вече да е мъртъв. Жена от сватбата вика линейка и е докаран в болницата. Полиция не е идвала. Има камери на хотела и кафето. Свидетели също.“- написа ни Боби Лазаров, но Васил Станимиров отрече случката.

Засегнатите в писмото служители и лица запазват правото си на отговор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here