Румен Томов на две събития с разлика от 10- ина минути.

Алергичен ли е кметът на Благоевград Румен Томов към журналисти? Този въпрос се завъртя, след като той се появи на брифинг старателно екипиран с маска. Малко по- късно на кадрите от заседание на кризисния щаб в областния град се вижда, че вече беше захвърлил маската.


Заседанието се е случило непосредствено след пресконференцията. От пресцентъра на общината обявиха, че са присъствали районният прокурор Борислав Ковачки и прокурор Елица Калпачка. Ръководител на Кризисния щаб е кметът.
Набелязаните нови мерки за Благоевград са: Забранява се нерегламентираното спиране на пътнически автобуси на територията на община Благоевград. Координират се действията, като РЗИ уведомява ОД на МВР-Благоевград, за пристигащите от чужбина международни автобусни превози, представят се данни за автобуса, час на пристигане и телефон за контакт с водачите. Забранява се движението на каруци по пътната мрежа в община Благоевград.

Почти никой не е с маска на кадрите, предоставени от пресцентъра на общината.

Забранява се таксиметровите превозвачи да качват в автомобилите си пътници без предпазни маски, водачите се задължават да правят дезинфекция при слизане на всеки пътник. Жителите на община Благоевград се задължават да носят предпазни маски при посещение на закрити места.

При посещение на граждани в сградата община Благоевград, тези които са без маски ще им се предоставят. Забранява се ползването на кафе автомати и вендиг машини, разположени на открито. Тези, които са в закрити обекти, да бъдат дезинфекцирани от собствениците на обекта.
Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисния щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната. Следващото заседание е насрочено за 24 март 2020г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here