Ал. Анин, Габриела Серафимова- Златинова, Николай Тачев, Илияна Дафкова, Евгения Давидкова и Атанас Атанасов.
Виктория Петрова с Добрев и Паргов.

Първан Дангов, Борислав Тасков, Илиян Дойчев, Асен Илиев, Станислав Павлов направиха шпалир на съветника Александър Анин към поста лидер на БСП Дупница. На закрито заседание червените избираха нов председател. Стана ясно, че всички кандидати са се отказали и така Анин е оставал единствената кандидатура за гласуване.

За събитието в Дупница дойдоха величията от София зам.- председателят на БСП Кирил Добрев, Калоян Паргов, Валери Жаблянов.

Анин е един от най- близките хора от обкръжението на депутата от БСП Иван Ибришимов. С негови протекции по времето на кабинета „Орешарски“ Александър Анин стана директор на „Напоителни системи”, но се задържа на поста само около 1 година.

Адвокат Емил Атанасов е с червена книжка, до него е областният лидер на БСП Станислав Павлов,
Калоян Паргов и Иван Ибришимов

Първоначално като фаворит изглеждаше кандидатът за кмет на червените Първан Дангов, който имаше подкрепата на най-големия жилищен квартал в Дупница жк „Бистрица” и на половината от по- малките партийни организации.

Първан Дангов седна на последните редици.

На партийното събрание обаче и той се сниши и даже се настани на последните редове в залата, докато Анин седна най- отпред до новоизбрания лидер на младежката организация Габриела Серафимова- Златинова и гостите от София.


Активисти на БСП звъняха на редакционните телефони бесни от развоя на събитията. „Край на членството ми в БСП. Не може едни и същи хора да заемат всички постове, не зная как съсипаха останалите кандидати, как ги накараха, за да си дадат отвод. В БСП съм от младини, животът и здравето си дадох. Всички членове в жк „Бистрица” са мои приятели, всички си говорим помежду си. Край, хвърляме партийните си книжки. Не може Добрев, Ибришимов, Анин да постъпват така, съсипва се партията. Анин трябва да си даде отвод, няма нито едно изказване, нито от предишни години, нито сега като новоизбран съветник. Не е изразил позиция по нито една гореща тема на деня.”, негодуваха членове на партията от жк „Бистрица”, между които и бившият съветник Георги Пехливански. Първан Дангов не си вдигна телефона за коментар, макар да го търсихме многократно.


Александър Анин е най- известен в града с подвизите на майка си Анка и нейната фирма. Преди години Ет „Анка Анина- Риластрой” запорира сметките на община Дупница заради дълг от 23 347,63 лева. Сумата беше натрупана по договор, сключен на 12.08.2011 г. между фирмата и тогавашния кмет Атанас Янев за саниране в ОУ “Св.св. Кирил и Методий” – село Яхиново.


След като се раздели с поста директор на „Напоителни системи” Анин се прочу с лъскаво БМВ за 15 000 лв., а всички се питаха от къде са парите за тази кола, при положение, че е бил на заплата от около 1200 лв. Социалистите в Дупница са бесни и защото Анин дори не живее в града, от години вече той се изнесе със семейството си към София.


За избора на нов лидер на БСП на патерица дойде идеологът на Иван Ибришимов в предизбоните кампании Атанас Атанасов, бивш управител на хотела на Георги Първанов в Кюстендил.

Атанасов в момента е хижар на „Скакавица”, където именно е пострадал, но това не го спря да даде гласа си за Анин.

Бившата секретарка на кмета Атанас Янев Виктория Петрова, която сега е администратор в рентгеновия офис на Иван Ибришимов, се поздрави свойски с Кирил Добрев. В залата беше и бившият съветник и съсед по имение на Галеви Чавдар Милушев, магазинерката от ГУМ Бойка Георгиева, чийто син Иван е секретар на БСП в Дупница.

Тук беше бизнесменът Сотир Занев, Александър Ризов, шеф от „Пътни строежи“. Евгения Давидкова, Илияна Дафкова и съпругът на адвокат Мария Чочова Николай Тачев- бивш главен секретар на община Дупница, седнаха на първия ред.

Бившият аптекар на общинската болница и бивш общински съветник Илия Чорбаджийски пък седна до Първан Дангов. Александър Ризаков лично отиде, за да си поговори с екскмета. В залата беше и майката на съветника Леонид Хаздай.

„Изборът на Александър Янев е удобен за всички останали политически сили, а няма как червените вождове в града да не са наясно с този факт!“, бяха първите коментари в Дупница.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here