Възрастните хора от дом „Д-р Калинкови“ ще заминат за еднодневна екскурзия, след като благодетелят Лео Кадели изкупи изплетените от тях мартенички. Възрастните хора се трудили, за да съберат сумата от 250 лв., с която да могат да замина. За каузата им Кадели разбира от публикация във фейсбук.


„В неделя рано сутрин видях от приятел във фейсбук, че стари хора от дом за възрастни изработват собственоръчно и продават мартеници, за да съберат 250лв. за еднодневна екскурзия. Веднага тръгнах от София за гр. Самоков, за да купя всички мартеници и да платя сумата от 250лв., от личните ми средства, и след час това беше факт.


Явно наистина няма случайни неща. Преди близо година намерихме една стара жена- баба Милена в ужасна мизерия в Елин Пелин и веднага се мобилизирахме и я настанихме в този дом, а днес се оказа, че тя е рожденичка. Затова отскочих до най-близкия магазин да взема цветя и да направя един малък жест за нея.“, споделя Кадели за срещата.

Той останал впечатлен, че в неделя и директорът, и счетоводителя са били на работа, а възрастните хора хапвали предястие, основно и десерт.
Кадели обеща, че мартеничките ще раздава безплатно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here