Очаква се решението за крайната мярка да влезе за гласуване на следващата сесия.

Решение на Общински съвет Самоков за напускане на Асоциацията по ВиК ще е незаконно и ще бъде оспорено пред Административния съд. Това обяви областният управител на София област Илиян Тодоров, който се закани да не допусне разпадането на водната асоциация, което според него ще лиши областта от над 1 млрд. лв. за подмяна на ВиК мрежата.
„Като областен управител на Софийска област няма да допусна общините Самоков и Елин Пелин да излязат от Асоциацията по ВиК, на която съм председател, първо, защото това е незаконосъобразно, и второ, защото излизането на дори и една община ще лиши всички общини от получаване на над 1 млрд.лв средства от ЕС за подмяна и ремонт на ВиК мрежата. Няма да коментирам подкрепата, която Мая Манолова дава за излизане на Самоков от ВиК асоциацията, а само ще попитам, като призовавам гражданите също да я питат: „Защо не обжалва решението на КЕВР, с което се вдигна цената на водата?“
Гражданите имат право да протестират, но трябва да бъдат внимателни дали протестите им не се използват за вдигане на нечии рейтинги?“, съобщава Илиан Тодоров.
Община Самоков не е излязла от асоциацията, но се очаква докладна по въпроса да бъд внесена за разглеждане от Общинския съвет. В момента обаче върви подписка с подобно искане. Припомняме, че в края на миналата година самоковци протестираха заради скока в цената на водата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here