66- годишният Димитър Билярски от София: „К…, ще те пребия, ще ти …. м……. , аз теб ще те убия“

Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказание „Пробация“, за срок от 10 месеца на мъж, който се призна за виновен в престъпление против личността – закана за убийство.
Димитър Билярски / на 66 години, осъждан /, на 29.05.2019 г., пред кметството на с. Мурсалево, община Кочериново, се е заканил на Робертино Киров, в качеството му на длъжностно лице – кмет, по повод изпълнение на службата му – с престъпление срещу личността му – причиняване на телесна повреда и с убийство, като му е заявил „К……, ще те пребия, ще ти …. м……. , аз теб ще те убия“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му в Р.М.К. – престъпление по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК.
За това престъпление на подсъдимия Димитър Б. е наложено наказание при условията на чл.55, ал.1, т.2 б.”б” от НК, а именно – на основание чл.42а, ал.1 и сл. от НК “Пробация” като пробационните мерки да бъдат:
– задължителна регистрация по постоянен и настоящ адрес за срок от 10 месеца, като периодичността на изпълнение на тази мярка да бъде два пъти седмично;
– задължителни периодични срещи с пробационен служител – за срок от 10 месеца.
Билярски е стар познайник нa полицията в София. Зад хърба си има 18 криминални прояви, както и присъда за изнасилване. Cкандалът през месец май избухна заради несветеща улична лампа пред дома на родителите му. Димитър през уикендите идвал на почивка в селото.

Краси Веселинова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here