Истински кошмар са преживели семейство Марио и Елена Терезови от дупнишкото село Яхиново. Вчера сутринта около 6 часа е запален лекия автомобил на мъжа – марка „Ситроен“. Огънят е забелязан от собственика на возилото, който веднага сигнализирал на телефон 112. Минути по-късно на мястото дошли  пожарникари и криминалисти.

Те направили оглед и установили, че автомобилът е бил умишлено опожарен. Той е залят с бензин. За деянието има и задържан 63-годишен мъж, който е техен съсед.

Елена Терезова разказва, че това не е първият случай, когато съседът им посяга на имуществото им. Преди шест месеца той запалил предишният им автомобил „Мерцедес“. Тя споделя, че проблемите на семейството с него започнали през 2017 година. Тогава той ги обвинил, че облъчват къщата му с лоша енергия и за това му се случват неприятни неща. Жената е притеснена, защото възрастният мъж често ходил в двора на училището, където учи по-голямото й дете. Подозира, че иска да му навреди.

За случая лично тя и съпругът й са информирали главния прокурор Иван Гешев, който разпоредил да се възобнови производството по палежа на старото им возило. Мъжът е задържан и ще бъде изпратен за принудително лечение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here