„Билла“ набира кадри за магазин в Дупница, търсят ръководители на отдели и управител

0
1
На пресконференция в края на 2019 г. Методи Чимев и зам.- кметът Олга Китанова потвърдиха за интереса на веригата.

„Билла” търси ръководни кадри за магазин в Дупница. Обявата е съвсем прясна, публикувана днес в популярен сайт за търсене на работа. От веригата са пуснали обява, че търсят ръководител отдел, ръководител отдел „Сървис” и управител, като е упоменато, че кадрите са нужни за новооткриващ се магазин в Дупница.


Интерес от страна на „Билла“ към Дупница има от години, но и до днес магазин в града няма. В края на миналата година на пресконференция кметът Методи Чимев потвърди, че от „Билла” са обявили намеренията си да отворят обект в града. Все още няма информация къде ще се локализира хипермаркетът. Преди около месец се завъртя слух, че от веригата са си харесали място в „Горна махала”, където има нефункциониращ в момента магазин. Навлизането на веригата в Дупница обаче държи в ужас наемателите на щандове на първия етаж в ГУМ.

След като кметът обяви за интереса от страна на „Билла“, наемателите се изсипаха в кабинета му. На срещата тогава стана ясно, че е налице само инвестиционно намерение и конкретно място, където да се разположи магазинът, изобщо не е обсъждано. Подобни страхове сред наемателите имаше и през 2014 г. и 2016 г., когато врати отвори хипермаркетът, ситуиран край гарата в Дупница, тъй като отново се обсъждаше вариантът ГУМ.

Костадин Костадинов

Припомняме, че на пресконференция в понеделник председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов обяви, че щандове в магазина ще има този, който предложи най- високата цена и никакви подписки и протести няма да имат значение. Той определи цените от 17-19 лв. на квадратен метър за прекалено ниски.
„Щандове в ГУМ ще имат търговците, предложили най-високата цена на предстоящ конкурс. Не ме интересуват никакви подписки, работни места. Единственият принцип, който съм заложил в новата наредба, ако съветниците ме подкрепят, е най-висока цена. Ако се яви човек, който даде пари, защото тези пари отиват в общината, респективно в гражданите на Дупница, той ще спечели. Иска ми се да видя кой ще застане срещу принципа за най-висока цена“, заяви още Костадин Костадинов.

На първия етаж в момента има само щандове.

В момента третият етаж на ГУМ е окупиран от голям китайски магазин и верига за търговия с дрехи втора употреба. Китайци се настаниха и на по- голямата част от втория етаж, а щандове има само в единия край. Изцяло на разположение на немателите, търгуващи с дрехи, бельо, кожени изделия, козметика и домашни потреби, е първият етаж.

ГУМ е сред общинските предприятия, генериращи печалба. Управителят на магазина Цветанка Вуковска съобщи, че само до септември печалбата е около 100 000 лв.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here