Трима души са задържани след специализирана акция в Костенец. На място бяха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

В срещата участваха още Наталия Николова – окръжен прокурор на София, Десислава Стоименова – районен прокурор на Ихтиман, Николай Спасов – директор на Областната дирекция на МВР, главен инспектор Петър Ценев – началник на Районно управление – Костенец, Йордан Ангелов – кмет на община Костенец, Иван Банчев – председател на Общински съвет – Костенец, Ивайло Котларов – кмет на кметство град Момин проход и Любка Кацарова – кмет на кметство село Костенец.


Главният прокурор Иван Гешев заяви, че в града има проблем с битовата престъпност и трябва да се работи в тази посока. Той подчерта: „Това добро взаимодействие, което имаме на централно ниво, може да изградим и на местно, защото няма как да се решат проблемите в един град, ако няма съдействие от местната власт”.


В хода на специализираната операция срещу битовата престъпност на територията на община Костенец са проверени 137 лица, от които 6 са от активния криминален контингент. Задържани са три лица. Проверени са и 86 моторни превозни средства. Съставени са 11 акта за административни нарушения във връзка с Закона за движение по пътищата, 9 фиша също във връзка със Закона за движение по пътищата. Образувани са 2 досъдебни производства. При различни действия по разследването и проверки на адреси са иззети 25 литра незаконен алкохол, 2 кг тютюн, 922 къса цигари без бандерол и около 1 кг наркотични вещества във вид на марихуана.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here