Валентин Герчев

Няма да бъде закривана подготвителната група от 16 деца, която се помещава във Второ основно училище в Сандански. Това стана ясно на днешната сесия, след поставено питане от страна на съветникът Снежана Стоянова. Отговорът дойде от градоначалникът Атанас Стоянов, който увери, че подготвителната група не само че няма да бъде закрита, но и ще продължи своята работа както досега.
Проблем се оказва че имат и ползватели на общински земи, с трайни насаждения, като лозови масиви в две населени места. Това са село Лозеница и в гр.Мелник. От няколко дни в масивите се настаняват други ползватели, които твърдели че имат сключени договори с община Сандански. Според Стоянова, до нея е достигнал сигнал, че фирма е изкупила терените или давала на ръка по 2000лв. на ползвателите на лозови масиви с цел да се откажат от тях. Коя е фирмата?-попита съветникът и бивш лидер на столетницата в община Сандански Сн.Стоянова.
Общината в случая няма никаква вина, защото тези договори са изтекли и от датата на изтичането терените са били отдадени на други ползватели, които са сключили нови договори. Те са били преди това предоставени на търг .
Ще бъдат основно почистени и всички туристически пътеки от пътя Мелник –с.Златолист. “Предприели сме акция за тази цел, която ще бъде целогодишна“, бе отговорът на кмета Стоянов на поредното питане от страна на Стоянова. Извън контекста на въпроса, градоначалникът обобщи проблема така: “Не само туристическата пътека е в окаяно състояние. И кметството в Мелник е такова, там и покрива тече. Ще го разрешим проблема и ще възвърнем славата на Мелник, като привлекателен туристически център“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here