snejana stoianova
Снежана Стоянова, Панчо Панчев и Явор Аргиров

Валентин Герчев

Двата футболни клуба на Сандански са във война, която водят от лятото за единственото тренировъчно игрище. Проблема бе обсъждан на днешната сесия на ОбС , на която като гости присъстваха част от младите надежди на частният футболен клуб “Спор Вилаж“. Оказа се, че отборът на именно тази формация е областен шампион. Момчетата обаче нямат подходящи условия за провеждане на тренировките си, тъй като игрището се стопанисва от другият футболен отбор ФК “Вихрен“.  Именно той стопанисва спортното съоръжение, отдадено у от община Сандански от предишната кметска управа.

„Знам за проблема и го познавам в детайли“, изтъкна градоначалникът. Той даде заявка да реши възникналото напрежение между двата футболни клуба в рамките на възможно бързо време, за да се избегнат по-нататъшни брожения от страна и на двата клуба.“  Донякъде това се дължи и на лични отношения на двамата ръководители.“,  конкретизира кметът. Всъщност от частният клуб настояват за два пъти седмично да ползват игрището. Това се налагало за да могат момчетата да тренират при условия подходящи за срещите им на голям терен. Досега те са тренирали на игрища, които не са били стандартни, тоест –с по-малко размери и на малки врати.

Съветникът Явор Аргиров уточни, че това не може да продължава.“Момчетата пораснаха, играят в по-висока група при мъжете и ние като съветници сме длъжни да им осигурим нормален тренировачен процес.“

Кметът Стоянов се ангажира с проблема и неговото разрешаване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here