Пламен Алексиев

Проблеми с тол системата и винетките има и в Радомирска община. Това доведе до настояване на жителите на квартал „Върба“, на махали в село Извор и село Червена могила да настояват и те да не плащат този налог. Кметът на общината Пламен Алексиев проведе нелеки разговори с ръководството на АПИ и Областно пътно управление за четирите конфликтни точки.

Проблемните точки са квартал „Върба“ на Радомир и двете крайни махали на село Извор, които са на главния път за Кюстендил, както и при село Червена могила. За да се стигне до квартал „Върба“, трябва да се мине по главния път за Кюстендил, идентична е и ситуацията с двете махали на село Извор, които са разположени покрай този път, пише „Струма“.

„От АПИ искаха да преместя табелата на Радомир преди камерите броячи. Това обаче няма как да стане. Табелата си е по селищната карта. Същото искаха да направя и в с. Извор. Там реално няма как да се искат такси в участъка от Александър Димитров до махала Пириница в Извор“, обясни Алексиев.

След проведените преговори от пътната агенция са се споразумели с община Радомир да не се местят табелите, като АПИ се съобрази с границите на населените места.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here