„Няма да спра да изкарва на светло всички нередности на предишния екип. Благодаря за подкрепата! „- това обяви на протеста срещу решението на Административния съд в Благоевград да бъде свален от поста, заради факта, че името му не е заличено като собственик на фирма в Търговския регистър. Томов е категоричен, че става въпрос за технологичен пропуск на адвоката му и, че фирмата му не е осъществявала никаква дейност. Предшественикът му Атанас Камбитон внесе сигнала в съда с искане, Томов да бъде отстранен.

„Вярвам, че съда е мъдър и няма да допусне предсрочни избори, но ако това се случи, пак ще се кандидатирам“- обясни кмета.

Повече от  300 човека се събраха на пл. „Георги Измирлиев”  защита на кмета инж. Румен Томов.

Най- силно беше присъствието на ЗНС начело с лидера им Венцислав Кавазов. Тук беше и лидерът на БСП .

„Изразяват своето несъгласие с Решението на Административен съд – Благоевград, което отмени като незаконосъобразно Решението на Общинска избирателна комисия – Благоевград, отказала да прекрати предсрочно пълномощията на Румен Георгиев Томов, обявен за избран кмет на община Благоевград.И правилно!“- Каза Венцислав Кавазов.

Митингът беше организиран във Фейсбук от Добрин Балтов.

 „Ние го избрахме, мафията иска да го махне!”, „Благоевград иска Томов! Благоевград избра Томов!”, „Благоевград на гражданите! Мафията вън!”- бяха част от плакатите.

Протестиращите скандираха единодушно „Томов, кмет!”

„Всеки ден от кабината та кмета Румен Томов изтича информация за потресаващо разточителство на хора от екипа на Атанас Камбитов. Но няма нито един сигнал до прокуратурата окомплектован като евентуално престъпление. Нито един!“- коментира Красимир Иванов, страничен наблюдател от протеста.

„Въпреки многобройните публикации за злоупотреби с пари, за неизгодни сделки, прокуратурата не се е самосезирала. Освен това проверките на Сметната палата не са намерили престъпления в работа на екипа на Камбитов. Ето защо митингът и компроматите изглеждат като закана за лична разправа и натиск над Върховния административен съд, които трябва да излезе с решение в най- скоро време. Страх ги е! Не им е чиста работата и на тези! Освен това Комисия за защита на конкуренцията вече отхвърли решение на Томов да елиминира фирма, спечелила честно обществена поръчка за изграждане на депото. На какво прилича това?“- заяви Димитър Младенов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here