„Водата в дупнишкото село Палатово потече по чешмите, това е цяло чудо.“, звъняха в редакцията на 4ВЛАСТ жители на село Палатово, които бедстват от няколко месеца, а през последния месец останаха буквално без капка вода и добавиха:

„Депутатката от ГЕРБ Радослава Чеканска  е била тук, а  и министър Емил Димитров е минал през Палатово през седмицата, бил е и в ТЕЦ- Бобов дол и община Бобов дол, срещали са се с управата и хората, двата са действали заедно  и отново има вода за питейни нужди.“ – разказа баба Иванка.

„Обърнах се за помощ към Радослава Чеканска,  депутат от ГЕРБ в Дупница. И ето, осигурена е вода за питейни и битови нужди на жителите на селото ми.

Депутатът се отзовава веднага и провежда среща с министъра на околната среда и водите Емил Димитров, каза кметът на Палатово Христо Костадинов.

„В четвъртък се срещнах с министър Димитров и го запознах с казуса в с. Палатово. Помолих за съдействие, за да бъде решена кризата с безводието, докато се изгради водопровод към населеното място. Той веднага пое ангажимент“, обясни Радослава Чеканска.

„Лично министърът на околната среда и водите се зае с казуса и отново е подадена питейна вода за селото, в което живеят малко над 100 души. Така в рамките само на един ден помпите са пуснати, за да се качи вода към резервоарите на населеното място. Кризата с безводието е решена на този етап, за което благодаря от мое име и от името на жителите на Палатово на министър Емил Димитров“, изказа благодарност Чеканска.

„Село Палатово няма алтернативен водоизточник и, за да бъде решен окончателно проблемът с безводието, предстои изграждане на водопровод към населеното място.“- категоричен е министър Димитров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here