Традиционният празник на виното и любовта отбелязаха членовете на Сдружението на хората с увреждания „Венетица“ в Долна баня. Събрани в своя уютен клуб присъстващите бяха поздравени от председателката инж. Светла Стоименова, която след като ги поздрави с хубавите празници, припомни накратко и за тяхната история и отбелязването и в днешно време. Извършен бе и традиционният ритуал по зарязването на лозето и поливането на лозовите пръчки с червено вино от домакини и гости.
Общо 15-сет бяха участниците в традиционният конкурс за най-добро домашно вино, а компетентното жури от трима специалисти – Райна Деянова и Маргарита Лазарова – техноложки във Винпром Долна баня и моя милост Любомир Кузев – журналист, имаха нелеката задача да определят най-добрите майстори за годината.
В крайна сметка след дългата дегустация бяха отличени и наградени баш майсторките на домашно бяло и червено вино.
Първото място бе за барманката на клуба Елена Кошева, второто място журито отреди на Гергана Миланова и третото си разделиха Веска Фърчова и Цветанка Груева. Специалната награда пък отиде при Адриана Благоева. Всички наградени и всички участници получиха специални грамоти и предметни награди от ръководството на сдружението и лично от председателката инж. Светла Стоименова.
От Винпром Долна баня всеки от присъстващите на тържеството получи по една бутилка от собственото си производство, а пък по една валентинка с бонбона от децата от Центъра за обществена подкрепа с ръководител Цветанка Сестримска.
Празничният следобед бе изпъстрен с рецитация на любими любовни стихове, както и песни за виното и любовта и разбира се с много наздравици и пожелания за здраве и дълголетие.
Да сподели празника на членовете на Сдружението на хората с увреждания“ Венетица“ бе дошла и председателката на общинския съвет в Долна баня Лиляна Драганова, която след като поздрави всички присъстващи, направи и скромен подарък за клуба. Сред празнуващите бе и заместник директорката на Средното училище „Неофит Рилски“ Адриана Благоева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here