20 задържани след акцията в Самоков, гл. прокурор Иван Гешев: Продължаваме, докато не се преборим с битова престъпност

0
1
Гешев на излизане от община Самоков.

Униформените проверили 610 автомобила, написали 43 акта и 83 фиша, образувани са три досъдебни производства, две за притежание на наркотици и едно за убийство на две кучета

 

20 души са задържани днес в Самоков след масовите проверки на полицията. Както „4Власт“ съобщи ,в общината се проведе акция срещу битовата престъпност. Тя стартира в 6ч. тази сутрин и приключи в 16ч. Акциите срещу битовата престъпност в страната се провеждат по инициатива и под ръководството на главна прокуратура, след като главният прокурор Иван Гешев се закани, че до края на годината трябва да се справи с този тип престъпност.


В града бяха главния секретар на МВР Ивайло Иванов, директорът на ОДМВР-София старши комисар Николай Спасов, софийският окръжен прокурор Наталия Николова, началникът на РУП-Самоков инспектор Васил Попов.


Директорът на ОДМВР-София старши комисар Николай Спасов поясни, че задържаните в община Самоков са 20. Проверени са 961 лица, от които 37 са от криминалния контингент. Проверени са също така и 610 автомобила . Актовете по Закона за движение по пътищата са 43, фишовете по същия закон са 89. Образувани са досъдебни производства, две от тях са за притежание на наркотични вещества и едно е за проява на жестокост- убийство на животни /две кучета/.


Главният прокурор Гешев зави, че подобни акции ще има и в други градове на България. Гешев подчерта, че е доволен от взаимодействие между представителите на местната власт. Акции днес имаше и във Враца и Пазарджик.
„Бяха извършени проверки на стотици коли, както и на стотици лица от криминалният контингент. Продължаваме, докато не се преборим с битовата престъпност. Накрая на годината ще видим резултатите. Мисля, че е постижимо. Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата.”, това обяви главният прокурор Иван Гешев на среща с представители на местната власт в гр. Самоков. Той подчерта, че в града има проблеми с битовата престъпност и трябва да се работи в тази посока.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here