Румен Бохоров е Цар на виното в Петрич, кметът Д. Бръчков заряза лозята край Митиново

Румен Бохоров беше коронован за цар на виното в Петрич. 20 винопроизводители от община Петрич участваха в конкурса „Най-добро домашно червено вино“, реколта 2019 година. Качествата на елексирите оценяваха Костадин Костов и Марияна Илиева класираха чрез „сляпа дегустация“.


След Бохоров се класира виното на Данаил Тилев, на трето място е Симеон Ангелов. Те получиха грамоти, плакети и буренца. Още трима винопроизводители получиха грамоти и предметни награди от община Петрич. Молебен за здраве и берекет на стопаните отслужи енорийският свещеник отец Ангел Кочев, който благослови новата реколта.

Кметът на общината Димитър Бръчков също поздрави лозарите за празника днес и подчерта, че Петрич винаги ще се грозде с качеството на произвежданото вино, а този поминък е преди всичко запазена традиция в района.

Кметът изпълни символично и ритуала по зарязване на лозето в полето край село Митиново. Свети Трифон и месетен лозар направиха също своето наричане. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха самодейците от НЧ „Просвета“ с. Беласица и НЧ „Антон Попов“ село Скрът с прекрасни фолклорни изпълнения.

Безплатно червено вино и скара за почерпка на присъстващите бяха осигурени от Община Петрич.
Специалистите изразиха мнение, че сравнение с миналата година червеното вино тази година е с много по-добри показатели.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here