Венко Стефанов

Обявеният за общодържавно издирване Аспарух Трайков –Асико е арестуван в дома на известният дилър на хероин в петричко от село Чучулигово В. Мурлев. При обиска на къщата му в петричкото село петричките криминалисти, които търсели твърда дрога, се натъкнали на крими героя –Асико, който се укривал при Мурлев от месец февруари миналата година. Двамата са задържани с полицейска заповед до 24 часа. При обиска на терен са открити количество хероин и ел.везни. Веднага след арестуването им криминалистите от РПУ се прехвърлили в Петрич. В момента все още тече специализирана акция по противодействие на разпространението на хероин в община Петрич. Рано сутринта в апартамента на Богдан Пашов  в жк.“Цар Самуил „ , при обиск  са открити отново ел. везна, както и хероин. Заедно с Богдан Пашов е прибрана в ареста и съпругата му Силвия. Пашов има адресна регистрация и в столицата. Той е лежал в затвора в Хасково за деяние свързано с разпространението на хероин. Блока в който живее петричкия дилър е поставен под засилено полицейско наблюдение, криминалисти претърсват и адреси в другия панелен квартал на Петрич –„Изток“ и села от подгорския район.

Рецидивисти с над 40 присъди бяха задържани от полицията при пореден обир, сред които и Асико, бяха задържани през 2015 година . Двамата остават в килията, след като им бе наложена постоянна мярка „задържане под стража”от Районен съд – Петрич. Магистратите решиха, че доказателствата  срещу 35-годишния криминалнопроявен петричанин Аспарух Трайков-Асико и авера му Александър Костов–Големия тренажор са достатъчни, за да останат на топло.
Мъжете бяха заловени, след като на 8 август около един часа през нощта задигнали моторна резачка „Щил” и метална ножица за рязане на дървени клони от „Фолксваген Транспортер”, паркиран на улица „Георги Урумов” в южния град. Откраднатото е на стойност около 285 лева.
Срещу Асико остава в сила мярката домашен арест, която му е постановена след предишна кражба. Районен съд – Петрич постановил за предишното му деяние постоянна мярка „задържане под стража”, но Окръжен съд – Благоевград я изменил в домашен арест. Въпреки че му е забранено да излиза от дома, той се измъкнал, за да излезе на „акция”. Всеки от двамата приятели има богат „букет” от осъждания. Асико е осъждан 17 пъти, а Големия тренажор – 26 пъти.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here