Една от организаторките на благотворителната инициатива „Да помогнем на Жоро“  – Кристина Костадинова, заподозря бившата снаха на Маргарита Бербатова – Димитрина Ганчева в кражба на пари от 7 кутии за дарения.

Тя е депозирала жалба във Второ полицейско управление в Благоевград, в която написала: „„Заставам зад всяка своя дума и настоявам полицията да провери обстоятелствата около изземването от страна на Бербатова на 7 от кутиите за дарения, които поставихме в Благоевград“.

„Сензация около семейството няма. Има проблем със злоупотреба, средства, събирани за благотворителност. Въпросната дама е в кампанията от самото начало. Тя е създател на групата, аз съм администратор. Целта е да помогнем на Жоро, който е в Турция и има нужда от помощ”, обясни Кристина Костадинова, която е администратор на благотворителната кампания.

Костадинова разказа, че на 6 януари Димитрина Ганчева самоволно е обиколила седем търговски обекта, в които имало кутии за дарения. Обяснила на служителите, че парите трябват спешно и ще бъдат преведени по банковата сметка на Георги Караджов, бивш автомобилен състезател, който е с тежка диагноза от януари 2018 г. и оттогава почти непрекъснато е на лечение в Турция. Събрала парите в найлонова чанта, без те да бъдат преброени.

След това от магазините започнали да звънят на Кристина, за да я питат колко пари са събрали. Тя не успяла да отговори, тъй като нямало преведени никакви пари. Междувременно Ганчева превела сумата от … 83 лева. Костадинова опитала няколко пъти да се свърже с бившата снаха на известната фамилия, за да получи информация защо е събирала парите по този начин и каква е реалната сума. При последния разговор тя заявила, че била нападната и ограбена още в същия ден. А малко след като Кристина успява да сподели съмненията си около Димитрина, достъпът й до Фейсбук групата бил прекъснат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here