„Удовлетворен съм, но и разочарова – заяви „сребърният“ Даниел Александров при пристигането си на летище София от Евро 2020.
Не можах да се подготвя много добре функционално. Не бях така, както знам, че мога да бъда. Почвам да преследвам мечтата си от утре, която е квота за олимпиадата.”, каза още Александров и добави, че се надява да вземе виза за игрите още на първата олимпийска квалификация в Будапеща през март. Александров взе сребро в категория до 82 кг, като за първи път в кариерата си стигна голям финал на голямо първенство.


„Нямам търпение да се прибера вкъщи и да прегърна дъщеричката си – продължи асът на класиците. – Знам, че само това ще ме успокои. Всичко, което правех на тепиха го правех с желание, със сърце, заради нея беше всичко…”
Даниел бе посрещнат на летището от половинката си Джанан Манолова, също призьорка от големи първенства в борбата.
“Среброто е кръв, пот и лишения -. допълни той. – Далече от семейството, от приятелите, от близките. Килограми, режими. Като мине малко време, чак тогава го оценяваш. Като върна лентата назад съм мечтал само да отида на финал. Апетитът идва с яденето. Исках да стана европейски шампион. Не ми се получи. Но се надявам този отгоре да има друго мнение за мен в бъдещето…”

Снимки: БФ Борба, Костадин Андонов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here