Самоковката пропусна своето 4- то поредно злато от шампионат на Стария континент

Краси Веселинова

В последните 2 секунди на финалната схватка за титлата Биляна Дудова изпусна златния медал на Европейското първенство по борба в Рим в кат. 59 кг. Самоковката водеше срещу Анастасия Ничита от Молдова с 4-2, но в края допусна противничката да изравни, което се оказа фатално за българката.
Все пак Дудова донесе четвърти медал за България от Еврошампионата и втори при жените след златото Миглена Селишка от по- рано днес. Другите две отличия са златото на Едмонд Назарян (55 кг) и среброто на Даниел Александров (72 кг) в класическия стил при мъжете.
Дудова пропусна да стигне до четвърта поредна евротитла, след като досега има три от три различни категории. Финалът се развиваше перфектно за българката и тя поведе с 2-0. Молдовката успя да изравни за 2-2, но 22- годишната националка избута съперничката си за 3-2. Последва оспорване от лагера на съперника, което не беше уважен от съдиите, което пък увеличи с точка актива на Биляна. За съжаление в последните секунди допусна Никита да мине зад гърба й, което и донесе и златото.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here