Няколко нарушения са констатирани в ТЕЦ „Бобов дол“, като едното е свързано със замърсяване на въздуха.

Образувано е досъдебно производство за това, че централата е горила боклук, смесен с въглища, съобщи главният прокурор Иван Гешев, който след разпоредената тази сутрин проверка дойде на място в Бобов дол. Проверката обхваща и ТЕЦ „Брикел“, ТЕЦ „Сливен“ и ТЕЦ „Перник“

Другите открити нарушения са – изтекло разрешителното за горене на отпадъци и на каквото и да е освен на въглища и складиране нерегламентирано на боклук за изгаряне в площадка до ТЕЦ-а.

 Главният прокурор увери, че ще се извърши цялостна проверка за спазване на екологичното законодателство на тези ТЕЦ-ове. Ако трябва по няколко пъти на вечер ще се проверява какво се гори, обясни главният прокурор, според когото не се спазват екологичните норми, а се купуват майбах, яхти и вили.

„Защо да даваш 100-200 милиона за това да се спазват нормите, като можеш да си ги спестиш? Така някои хора си купуват скъпи коли, къщи и яхти, но хората от околните села дишат отровен въздух“, каза още той.

Главният прокурор заяви и че е направена координация между различните служби, тъй като местните жители имат оплаквания и от състоянието на инфраструктурата, разрушена от претоварени камиони с въглища. Вече е разрешен случая с незаконните байпасове към язовир „Дяково“. „Разбрахме се да си говорим институциите и да защитим интересите на хората“, коментира главният прокурор Иван Гешев.

При задаване на въпрос от страна на журналисти, главният прокурор контрира като заяви, че не знае дали тецът е на господин Ковачки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here