Екскметът Вельо Илиев и кметът Димитър Бръчков

„Не е ли психично болен човекът от Петрич, който местни бизнесмени използват, за да прехвърлят фирми с огромни дългове към държавата, е подателят на сигнала за евентуални злоупотреби по обществена поръчка за 1. 6 млн. лв. по липсваща сграда за музей“, питат на десетки петричани на електронните ни пощи.

 Както сме писали преди време, най- активните граждани в община Петрич по сигнали срещу местната управа са  Иван Василев и Георги Костадинов Иванов.Първият е лице с псевдоним, които води фейсбук групи срещу кметът Димитър Бръчков, а вторият е на 31 години и живее в порутена къща, на адрес на ул. „Тракия“ в Петрич. Наш кореспондент от Петрич изпрати снимки на дома Георги Иванов, в него не живее никой, а стопанинът е в неизвестност от две години.

Местните хора са категорични, че бизнесмени и отпаднали от властта политици използват личните данни на болния човек, като се опитват чред него да си върнат властта.

„Справка в регистъра показва, че Георги Костадинов Иванов е едноличен собственик на капитала и управител на 14 фирми, които фирми след прехвърлянето прекратяват дейността си. И в цялата тази последователност се откроява една фирма, собственост на племенник на бивш петрички депутат, която фирма също е прехвърлена на Георги Иванов през м. май 2017 година. Дали не са Димитър Танев и Вельо Илиев в ролята на Троянския конник. По- важно е има ли в случая престъпление, има ли престъпления в работа на предшествениците и морално ли е да се прехвърлят фирми с дългове на клошари, а с другата ръка да се пускат сигнали за да се върнат на власт.“- пита Георги Георгиев от Петрич.

Очаквайте подробности за фирмите, прехвърлени на клошаря от Петрич!

Както съобщихме, европейската служба за борба с измамите атакува община Петрич. ОЛАФ ще разследва обществена поръчка за близо 1,5 млн. лв. за реконструкция на стара сграда.

Разследващият екип от Европа пристига днес. Очаква се през следващите 3 дни инспекторите от ОЛАФ да говорят с автора на сигнала, който остава анонимен, както и с представители на община Петрич.

Според подателя на сигнала, сградата, която трябва да бъде реконструирана, не съществува.

Представители на фирмата, която спечели поръчката и вече почти е изградила сградата, предназначена за музей, също ще бъдат разпитани.

„Нямам представа кой е подателят на сигнала, не го познавам, за мен това е анонимен сигнал. Няма нищо лошо, нека да проверяват, смятам, че екипът ми си е свършил работата без нарушения и не се притеснявам от проверки, които не са спирали в общината още от първият ми мандат.“- каза Димитър Бръчков

Още подробности четете ТУК: https://4vlast-bg.com/archives/320978

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here