Заместник- кметове от екипа на екскметът Атанас Камбитов е получавал огромни хонорари през две общински дружества,  служители от общинска администрация Благоевград, близки до Христина Шопова, екскмета Камбитов и Ивайло Благов са назначени на граждански договор в Общинското дружество БЛАГОЕВГРАД ИНВЕСТ 2016 ЕООД, където са преведени стотици хиляди лева допълнителни възнаграждения за периода 2016 г., 2017 г., 2018 г., 2019 г. Става въпрос за суми от порядъка на над 500 000лв за   боядисване и обзавеждаха детските градини и училища без обществени поръчки. Управниците ръсели по хиляди левове на различни фирби и хора за една и съща работа, като например СМР на сцена за БГ радио и Франкофоли, кото са следвали един след друг с няколко дни разлика, като сцената не е разваляна, за да се строи отново.

На кои фирми Общинското дружество БЛАГОЕВГРАД ИНВЕСТ 2016 ЕООД преведе стотици хиляди лева по познатата формула специално осветление, специално озвучение и изграждане на сцена за БГ радио и фестивала Франкофоли.  Така Кристина Шопова си подредила керемидките и в момента е „шеф диригент“ в БГ радио. КПКОНПИ и Спецпрокуратурата вече са сигнализирани за Общинското дружество БЛАГОЕВГРАД ИНВЕСТ 2016 ЕООД.

Всичко това и още много скандални подробности разкри кметът Румен Томов, заместниците му Ясен Попвасилев, Василиса Павлова и Евгени Терзиев. Вижте във видеото потресаващи факти за колосално източване на стотици хиляди левове:

Публикувахте от 4власт – Информационна агенция в Вторник, 11 февруари 2020 г.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here