Престъплението извършил със законно притежаван пистолет, заплашил 32-годишна служителка, отнел чантичка със сумата от около 3 хиляди лева

„Това е един от тежките случаи в МВР, който беше разкрит благодарение на професионализма и доброто оперативно майсторство на служителите от ОДМВР – Перник“, каза старши комисар Стефчо Банков

Мъж, извършил въоръжен грабеж, е установен и задържан от служители на дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР и колегите им от ОДМВР – Перник. Действията на органите на МВР са под ръководството на Районната прокуратура в областния град.
Подробности по разследването представиха на брифинг днес в сградата на полицията старши комисар Стефчо Банков – директор на дирекция „Вътрешна сигурност“, директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, районният прокурор на Районна прокуратура – Перник г-жа Аделина Алексиева и наблюдаващият прокурор Станислав Страшимиров.
Престъплението е извършено на 07 февруари през нощта, когато маскиран мъж заплашил с пистолет 32-годишна служителка на казино в гр. Перник и й отнел чантичка със сумата от около 3 хиляди лева.
В рамките на започнатото досъдебно производство, преобразувано в следствено дело са проведени множество действия по разследването, при което е установен и задържан извършителя, 32-годишен радомирец, служител на МВР от около 2 г. в местното районно управление. Според разследването до момента, мъжът е имал тежко финансово и материално положение, но е бил лоялен и е показал високи резултати при първоначалното обучение за полицаи каза директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Попов. Престъплението е извършено със законно притежаван пистолет.
„Това е един от тежките случаи в МВР, който беше разкрит благодарение на професионализма и доброто оперативно майсторство на служителите от ОДМВР – Перник“, подчерта старши комисар Банков. „Борбата с корупцията и негативните явления в министерството ще продължи и ние имаме смелостта да покажем освен позитивите и своите недъзи“, каза още директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“.
Прокурор Алексиева уточни, че 32-годишнят мъж е задържан вчера за срок до 24 ч. по Закона за МВР, а днес му е наложена прокурорска мярка за 72 часа с оглед явяването му пред съда и искане от прокуратурата, за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Повдигнато му е обвинение по чл. 198 от НК. Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.
Работата по следственото дело продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Краси Веселинова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here