За трети път Владимир Лафчийски беше обявен за най- добрия майстор винар на винена дегустация в Ихтиман, която се провежда за седми пореден път и събира местните производители. Владимир Лафчийски разлива винен елексир букет от симбиоза каберне и мерло от Тракия, Македония и Мизия. Второ място зае Румен Цветков с мерло и трето – Валери Пейчинов с каберне и мерло от Сандански и Свиленград.


През последните няколко години тенденция в град Ихтиман е да се правят вина от известни сортове грозде, като постепенно това се превърна в традиция от производителите. На дегустацията бяха показани различни сортове червени вина, с високи вкусови качества поднесени с подходящо мезе. Бяха дегустирани 22 вида вина, като всички са произведени на територията на Община Ихтиман. Дегустираните вина достигат вкусовите качества на предлаганите вина на Националната винария в град Пловдив.
На събитието бяха поканени над 55 гости, като участие взеха Тодор Андреев, Димитър Дерменджийски, Георги Христосков, Пламен Колев, Валери Пейчинов, Иван Милчев, Владимир Лафчийски, Румен Цветков и други. Дегустацията на вино е цяла наука, дори изкуство. За да се оценят най-правилно качествата на виното, дегустацията премина през три основни етапа – определяне на външния вид, аромата и вкуса.
Групата има намерение да организира и „Ден на домашната ракийчица“ за Ихтиман и региона около Ихтиман през месец юни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here