Читатели ни изпратиха снимки на закъсали коли.

При над 1 метър сняг в Паничище туристи пътуват с летни гуми и без вериги към курорта. Това съобщи за „4Власт“ кметът на Сапарева баня Калин Гелев във връзка с изпратени сигнали от наши читатели, че пътят не е разчистен и колите закъсват.


„Улиците в община Сапарева баня са проходими, обстановката е усложнена зимна, снегът спря да вали преди малко. Снежната покривка в района на Сапарева баня е между 30 и 45 см. Пътят към Паничище е разчистен, но колите, които нямат вериги и зимни гуми, няма как да не закъсат, защото снегът там е над 1 м.“, заяви Гелев. Той подчерта, че и вчера, и днес е бил в Паничище и не е видял нито един автомобил с вериги. Гелев заяви още, че машините на снегопочисващата фирма работят от 24 часа.


„Хората, които не спазват Закона за движение по пътищата, със сигурност ще закъсат. Те не се съобразят със знака в Сапарева баня, че при снеговалеж движението към Паничище се осъществява само с вериги. Всеки иска снегопочистващата машина да мине преди него, това няма как да стане. Туристите трябва да имат търпение и да тръгват към планината подготвени за зимни условия. Да не говорим, че туристите спират и си зарязват автомобилите на пътя. Смятам, че трябва да се направи нещо и да се предвидят сериозни санкции за собствениците на тези коли. Всеки трябва да си носи отговорността, когато не е подготвен на пътя и пречи. Някои хора си мислят, че в планината може да си позволяват всичко, защото няма контролни органи. Вчера беше изтеглено едно ауди с летни гуми.“, коментира още градоначалникът.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев

Сапаревобанци коментират, че толкова много сняг не е падал в последните години. Добрата новина е, че токът в общината не е спирал. Смущенията в Паничище са заради силният вятър.

В Сапарева баня зимното поддържане е поверено на фирма „Боби Къмпани“ ЕООД. Фирмата е регистрирана в село Ресилово, управител е Бойко Йовев. Фирмата има ангажимента да почиства от сняг и лед и да опесъчава пътищата от общинската пътна мрежа на община Сапарева баня с обща дължина 71,05 км. Срокът на договора е 30 март 2020 г., а стойността 83 998 лв. с ДДС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here