„Смятаме, че българският бизнес заслужава подкрепа и чуваемост“, категорични са съветниците от Коалиция “БСП за България“

Краси Веселинова

С декларация в подкрепа на протеста на малкия и среден бизнес излязоха общинските съветници, избрани от Коалиция “БСП за България“ в Кюстендил. Протестът е насрочен за утре, 29.01.2020 г, на площад „Народно събрание“. Червените ще предложат декларацията за приемане и от Общински съвет – Кюстендил на предстоящата сесия в четвъртък, 30 януари.
„Заявяваме съпричастност и подкрепяме изцяло исканията на представителите на българския бизнес срещу спорната Наредба Н-18, като напълно основателни. Това са търговци и работодатели, които са избрали да останат в България и с парите от бизнеса си остават тук и създават работни места. Оказва се, че вместо облекчения, Наредбата създава допълнителна финансова тежест на легалния бизнес и най-вече на малките и средни предприятия, а такива са основно работещите на територията на община Кюстендил.
Смятаме, че българският бизнес заслужава подкрепа и чуваемост, а не неясни текстове, които са променяни десетки пъти и въпреки това, неуредиците около въвеждането им, да водят до допълнителни задължения и тормоз за фирмите“, се казва в декларацията от групата общински съветници от „БСП за България“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here